понеділок, 23 січня 2017 р.

День Соборності України та День пам"яті Героїв Крут


22 січня Україна відзначила День Соборності, приурочений до Акту об'єднання цього дня Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. 



Загальношкільна лінійка «Ми – Українці! Ми – єдині!»


23 січня 2017 року вчитель історії Оксана Юріїівна Івахненко та вчитель української мови Зоя Іванівна Жукова разом з учнями 8 класу підготували святкову загальношкільну лінійку.

Школярі читали патріотичні вірші, переглянули відеоролик, у якому було коротко розкрито основні події, що передували Дню Соборності, а також подробиці самого пам`ятного дня для Україської Державності.



.....Соборність українських земель має глибоке історичне коріння, спирається на споконвічну мрію народу про власну незалежну, соборну державу та є інтегральним результатом складного і довготривалого процесу її формування. В часи феодального роздроблення земель Київської Русі заклики до спільних дій окремих князів супроводжували літописний період української історії. Образ скривдженої України та православної віри, необхідність її оборони надихав козацькі полки Богдана Хмельницького. В народній пісенній та епічній творчості сакральна Україна завжди уявлялась як єдине тіло від Сяну до Дону..... ....Остаточна процедура оформлення соборності відбулася в Києві 22 січня, в першу річницю проголошення ІУ Універсалу Центральної Ради. В цей день був підписаний і оприлюднений спеціальний Універсал Директорії УНР, який дістав також назву Акту Злуки. 
Не випадково в роки радянської влади про подію 22 січня 1919 р. публічно не згадувалося, вона була табуїзована. Проте в пам'яті народу залишалася живою, 1990 року на її честь Народний рух України організував живий ланцюг від Львова до Києва, який окрилив і надихнув Україну, змусив повірити у власні сили і перестати боятись режиму. Прикметно, що день Соборності припадає на період великої радості від Різдва Христового, радості людини , що благоговіє перед таїною Спасіння, переживає чудо великого оновлення. Утвердження єдності народу у соборній державі, чуття великої родини як у далекому 1919, так і сьогодні завжди було і є чудом оновлення.


В ході відзначення Дня Соборності України та Дня Пам’яті Героїв Крут у школі було проведено наступні заходи:


Учні початкових класів працювали над проектом «Карта України – очима дітей»



Вихованці гуртка "Музейна справа" виготовили інформаційний постер


«Тільки разом збережемо незалежність!»


Всі бажаючі можуть ознайомитися з фотоколажем «Наші односельці на захисті територіальної цілісності України», який розміщений на другому поверсі.


Та виставкою літератури «Українська революція. Відтворення історичної правди»













З учнями 1-11 класів було проведено Години спілкування «Соборна Україна: від ідеї до сьогодення», Відеолекторій «Вони боролися, щоб ми перемогли».


Учні 8-11 класів виготовляли та презентували Мультимедійні презентації на тему 

«Бій за майбутнє України»

30 січня було проведено Загальношкільну тематичну лінійку «Крути, Крути! Вас не забути!»



"ШЖ"("ШВ")

Світлана Цема, Юлія Леоненко


Фото: Максим Марченко













Немає коментарів:

Дописати коментар