середу, 24 травня 2017 р.

"Наш приятель - сміливий вітер, відвага - це наш заповіт!"



Вихованцям рою "Сагайдачний" Пришибської ЗОШ І-ІІІ ступенів Пришибської сільської ради після перемоги на І (районному) етапі  Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичнї гри «Сокіл» («Джура»), який був проведений 27 квітня у с. Садки, випала нагода взяти участь у обласному етапі змагань.


Насправді підготовка до участі саме в обласному етапі для вихованців рою "Сагайдачний" та і всього колективу Пршибської школи почалась ще з минулого травня, адже  "Сагайдачний" став переможцем цього року вже вдруге. Минулого року команда не поїхала  на обласий етап, тому що не мала всього необхідного спорядження. Тому завдяки Жанні Вячеславівні Савуті, яка на той час обіймала посаду начальника відділу освіти, культури, спорту та туризму,   на виділені кошти з місцевого бюджету була придбана форма для вихованців рою та туристичне спорядження.
Цього  ж року за сприяння начальника відділу освіти, культури, спорту та туризму Баштового Юрія  Петровича було виготовлено парпор та емблему рою, проведено навчання зі стрільби.
Оскільки обласні змагання відрізняються від районних як тривалістю, так і обсягом конкурсів, то підготовка була не тільки серйозна, а й була розпочата задовго до районного етапу гри. 

Обласний етап  Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичнї гри «Сокіл» («Джура») був проведений протягом 12-16 травня 2017 року у селі Головач на базі табору "Маяк".  Нажаль, погода не зовсім сприяла проведенню гри, а тому учасникам доводилося змагатися навіть під час того, як накрапав дощ, але це ніяк не вплинуло на загальний настрій всіх юних джур Полтавщини, які зібралися у Головачі. 

Цього року вперше у грі взяли участь, разом з командами від районів, 4 команди, які представили територіальні громади. Нашим вихованцям випала можливість представляти як Кременчуцький район так і свою громаду. В рамках гри, було проведено наступні конкурси: "Впоряд" (стройова підготовка), "Стрільба з пневматичної гвинтівки" "Рятівник" (змагання з надання домедичної допомоги), "Пластун" (змагання з орієнтування на місцевості), "Відун" (знання з історії козацтва), "Перетягування линви", "Ватра в колі друзів" (творчо-мистецьке представлення рою, його досягнень) та конкурс звітів під гаслом "Добре діло".
Майже у всіх конкурсах рій "Сагайдачний" ввійшов у десятку найкращих. А оскільки у грі брав участь 31 рій, то посівши почесне 7 місце, керівники  рою Поліна Вікторівна Нехайчук, Юлія Петрівна Намінас, Станіслав Михайлович Дем`янов та і вся команда  повернулася додому задоволені результатом і з натхненням на наступні перемоги.
Протягом жовтня-квітня у цьому навчальному році "Сагайдачний" разом з учителем історії Івахненко Оксаною Юрівною та виховником рою Поліною Вікторівною Нехайчук працювали над проектом "Знай, вивчай свій козацький край!", який передбачав розробку екскурсійно-туристичного маршруту "Козацькими шляхами Пришибської громади": займалися пошуковою роботою, збирали краєзнавчий матеріал, розробляли карту маршурту. В лютому 2017 року у школі було організовано свято "Масляна іде...", в ході якого була проведена ярмарка і на зібрані кошти ми виготовили банер з картою маршруту. Цей проект і був оформлений для звіту "Добре діло".
Але повернувшись з обласного етапу гри, як вихованці рою так і їх керівники, та і весь педагогічний колектив зрозуміли, що на цьому робота не припиняється  і побачили у якому напрямку треба більш ретельніше готуватися, щоб здобути справжню перемогу чи стати призерами наступних змагань.
Адміністрація школи висловлює подяку всім членам педагогычного колективу, хто сприяв участі у грі і допомагав у підготовці. А також Відділу освіти, культури та туризму Пришибської сільської ради, Пришибському центру культури та дозвілля, керівнику танцювального колективу «Фаворит» Альоні Сергіївні Манушці, працівниці ДЗ «Чебурашка» Сім`ян Любові Іллінічні.

Виховник рою Поліна Вікторівна Нехайчук

Фото Юлія Петрівна Намінас




Немає коментарів:

Дописати коментар