суботу, 11 січня 2020 р.

ДОСЛІДЖУЮЧИ ДЕРЖАВОТВОРЕННЯ


Для участі у V Всеукраїнській історико-краєзнавчій конференції «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття» зареєструвались юні краєзнавці школи, учні 8 класу, вихованці гуртка "Юні екскурсоводи" при шкільному історичному музеї:
Андрій Тарасов, Максим Марченко та Валентина Демчук. Вони підготували та представлять матеріали своїх досліджень за такими темами:
"Варфоломій Григоренко, учасник Укранської революції 1917-1921 років"
"Боївка "Шугая". Життя, віддане за Україну"
"Андрій Литвин, український дисидент в Росії" 
Всі роботи присвячені боротьбі українців, зокрема наших односельців, за Українську Державу.

У першій декаді квітня 2020 року в м. Черкаси відбудеться V Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція «Державотворчі процеси в Україні: через віки у ХХІ століття». До участі запрошують учнів шкіл, вихованців гуртків краєзнавчого спрямування.
Метою конференції є виховання юних громадян України на історичних зразках високої духовності, людської гідності і любові до України.
Завдання конференції витікають із мети та напрямів краєзнавчо-дослідницької роботи, а саме:
формування у підростаючого покоління поваги до історичного минулого свого народу;
дослідження та аналіз державотворчих процесів в Україні від найдавніших часів до сьогодення;
вивчення особливостей державотворчих процесів в окремих регіонах України, розгортання національно-визвольних рухів як передумови становлення єдиної держави; 
визначення впливу історичних постатей на процеси державотворення, їхньої ролі і місця у формуванні основ державності;
розкриття значення духовної і матеріальної культури як важливої складової української державності.
Програма конференції передбачає пленарне засідання та роботу секцій. Для виступу учаснику буде надаватися до 7 хвилин і до 3 хвилин для відповідей на запитання учасників конференції.
Організатори конференції залишають за собою право відбору надісланих матеріалів для їх участі у конференції.
Тематика роботи секцій відповідає загальній темі конференції та завданням, які ставлять перед нею організатори, а саме:
державотворчі процеси на території сучасної України від найдавніших часів до наших днів. Особливості боротьби українців проти поневолення і національно-визвольні рухи;
історичні постаті в процесі державотворення на українських землях, їх роль і місце у боротьбі за звільнення народу від гніту та зовнішніх посягань, внесок у формування основ державності;
культура як духовна складова пошуку шляхів самоідентифікації українського народу, становлення та розвитку державності на українських землях: зміст, форми та засоби духовної і матеріальної культури;
історико-краєзнавчі та природні туристсько-рекреаційні об’єкти України, пов’язані з подіями державотворення та історичними постатями.
Для участі у заочному етапі слід до 30 січня 2020 року надіслати тези матеріалів дослядження (до 4-х сторінок тексту формату А4) 
Кількість наданих матеріалів від районів (міст), ОТГ Черкаської області, інших регіонів України до заочного етапу конференції необмежена.
На очний етап конференції запрошуються делегації від районів (міст), ОТГ України за викликом організаторів після підведення підсумків заочного етапу.

Немає коментарів:

Дописати коментар