четвер, 6 квітня 2017 р.

Чудова подорож

 31 березня 2017 року  34 учні нашої школи разом з вчителями відвідали острів Хортиця. Знайомство з козацькою вольнецею почалося з екскурсії  національним заповідником.

   
  Ми відвідали курені, в яких жили козаки, познайомилися зі зброєю, яку використовували козаки, також відвідали ексопозицію,  яка іліструвала внутрішне оздоблення кабінету та житлової кімнати кошового, канцелярію та церкву.



У церкві учні 6 класу Гарнець Володимир  та Олешко Сергій прошли випробування, яке влаштовували для козаків, які вперше приходили на Січ: козаків питали: "Якої ти віри?" і просили перехистритися. 

Також ми відвідали виставку зброї(як козаків так і ворожої, яку захоплювали в бою).

Після цього всі мали можливість відвідати містечко майстрів. Шаблі, луки, магніти, сувенірні ручки та ще ціла купа усього, що там можна було придбати. Особливо багато цікавих зібралося біля місця, де можна було  виготовити власноруч сувенірну монету.

Накупивши сувенірів ми вирушили до військового театру простро неба. Розпочався виступ з гучного гарматного пострілу. Потім козаки  розповідали про різні види зброї,  демонстрували особливості їх використання і навіть жартували з глядачами (викликали сміливців щоб ще раз продемонструвати можливості  козацьких шабель та батогів).


У нашому веселому гурті теж знайшовся сміливець. Олешко Сергій допоміг козакам показати свою вправність  у використанні батога.

Шаблі, пістолі, гармати , списи,луки, батоги,рабівниці...  Всіх вразила майстерність козаків у володінні зброєю, а завершилась вистава катанням на конях, стрільбою зі зброї для всіх бажаючих .Ну і звичайно ж фотографування! Як же без цього? Жоден з учасників не пропустив нагоди зробити фото на згадку з козаком.


Ми поспілкувалися із учнями, які відвідали екскурсію і ось іх враження:

Тарасов Андрій:"Мені найбільше сподобалося театральне дійство, яке нам влаштували козаки".

Волошин Вікторія:"Мені найбільше сподобалося , коли на початку виступу козаків пролунав постріл з гармати".



Федій Славік:"Мені найбільше сподобалась пушкарня".

Лобко Руслана: "Мене найбільше вразив виступ козаків із шаблями, тому що вони дуже вправно ними володіли. А ще краєвиди і  ГЕС".




Вікторія Волошин, Катерина Зайцева, Валерія Болло, Максим Марченко
Фото люб"язно  надані учасниками екскурсії 


Немає коментарів:

Дописати коментар