вівторок, 13 березня 2018 р.

Вони для нас виборюють життя

Вже вдруге учні школи вшановують українських добровольців.
Саме у цей день 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону. 

Сьогодні шкільна родина зібралась на загальношкільну лінійку. Діти, затамувавши подих слухали розповідь учителя історії Оксани Івахненко про давні історичні традиції добровольчого руху в Україні. Споконвіку наші предки були людьми ДОБРОЇ ВОЛІ. Вони  боронили рідну землю від козацьких часів до наших днів, включно з учасниками української революції 1917-1921 років, вояками УПА, учасниками Революції Гідності та воїнами нинішньої українсько-російської війни на Сході України. 
Директор школи Лідія Полобок звернулась до дітей із пропозицією долучитись до благодійної акції на пітримку українських вояків, принести з дому продукти, намалювати малюнки, написати листи зі словами підтримки.  
Члени  гуртка "Музейна справа" запросили старшокласників до шкільного музею, де презентували виставку, присвячену односельцям, яких по праву можна віднести до когорти добровольців.
Мова йшла, зокрема, про учасника української революції Варфоломія Григоренка, який у буремному 1918-му добровільно вступив до складу синьожупанної дивізії УНР. Згадали також Євгена Случака, Героя Небесної Сотні, рідні якого нині проживають у селі Кобелячок. Він опинився на Майдані з перших днів від початку Революції Гідності, вступив до складу 9-ї сотні. Загинув у лютому 2014-го від розриву вибухового пристрою. 
Школярі вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання, а на завершення зустрічі переглянули уривок з фільму "Добровольці Божої Чоти".




Немає коментарів:

Дописати коментар