середа, 11 квітня 2018 р.

Доля і неволя


З  метою  вшанування пам’яті жертв нацизму, в’язнів «таборів смерті»,  та привернення уваги  учнівської молоді до однієї з найжахливіших сторінок історії Другої світової війни, 11  квітня в школі пройшли тематичні виховні заходи, приурочені до Міжнародного дня визволення в’язнів фашистських таборів,
що відзначається за ініціативою ООН.



Керівник шкільного гуртка "Музейна справа" Оксана Івахненко провела для старшокласників тематичну екскурсію "Наші односельці - жертви нацизму", познайомивши дітей з краєзнавчими матеріалами шкільного музею, пов'язаними з нелегкими долями односельців-невільниками, примусово вивезеними в роки Другої світової до Німеччини та інших європейських країн. 

Педагог-організатор Поліна Нехайчук розповіла про жительку села Пришиб 92-річну Наталію Рак, якій довелось пройти через непрості випробування долі. Вона зачитала уривки із зворушливого твору Каріни Рак, випускниці 2016 року. Йшлося про повернення Наталії Рак, прабабусі авторки, із німецької неволі.
 
Школярі прослухали аудіозапис розповіді жінки-остарбайтера та переглянули відеофрагменти з історії 73-річної давнини.
Вихованцці гуртка "Музейна справа" спільно з педагогами школи побували в гостях у Рак Н.Ф. та привітали її з Міжнародним днем визволення в'язнів фашистських таборів
  У бібліотеці  була оформлена виставка книжок  та публікацій на тему «Якщо на Землі є пекло, або фашистські табори смерті».
   

Немає коментарів:

Дописати коментар