середа, 11 квітня 2018 р.

Добра справа

5 квітня  учні Пришибської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на чолі з вихованцями рою «Сагайдачний» відвідали КП «Спецсервіс-Кременчук». Діти привезли тваринкам  смаколиків (20 кг спеціального фаршу для тварин, ласощі у вигляді  подушечок, печива) посуд, інвентар для працівників (відра) та речі, які вже не знадобляться у господарстві, а от хвостатим мешканцям  Спецсервісу стануть ще в нагоді і зігріють їх у їхніх  тимчасомвих «будиночках» (ковдри, одяг та ін.).

Марина Кожушко, начальник служби відлову, провела для відвідувачів імпровізовану екскурсію і розповіла про долю чи не кожного песика. Деякі тваринки бігали просто поруч з дітьми і юні волонтери могли їх погладити і пригостити  ласощами. Неймовірне задоволення від такого спілкування отримали найменші дітлахи – учні початкових класів.
Останнім часом до «Спецсервісу» часто приїздять волонтери, які допомагають не тільки продуктами й речами, як це зробили наші учні.( Хоч діяльність підприємства фінансується, та вихованців багато і ніщо не буває зайвим.) Люди охоче допомагають інформаційною допомогою, повідомляють, телефонують. Марина Володимирівна має сторінку у Фейсбук, де розказує історії про своїх «гостей», шукає їм господарів і навіть виклада фото з життя тварин у нових родинах чи після повернення до своїх любих господарів. Також часто люди допомагають працівникам,  безпосередньо ловлячи собак на вулицях. Працівники «Спецсервісу» і  Марина Володимирівна зізнається на останок, що їй би  дуже хотілося, щоб до них приходили частіше люди, які шукають собі вірного друга. 
Кількість таких людей, на щастя, поступово зростає. За останні 2 місяці 75 тваринок( 60 собак та 15 котиків) вже знайшли собі родину та друзів. Це абсолютний рекорд! Чим більше про службу дізнаються, тим більше людей до неї приходить. Марина Володимирівна розповіла ще й  про те, як тяжко працювати з тваринами. Служба працює з безпритульними, нещасними тваринками - це морально дуже важко,адже ці тваринки відчули скільки болю і страждань.  Не кожна людина може це витримати. 
Проте в роботі з тваринками є купа чарівностей і саме спілкування з ними дає  волонтерам натхнення. Учні  самі переконалися у цьому, адже песики дуже швидко потоваришували  з ними. Звідусіль лунали лише сміх та щасливі «гав-гав». Діти  розважилися разом з собаками, які були  дуже кумедними і всім своїм виглядом благали їх приголубити. З цим завданням справилися всі  відвідувачі чудово. Цікаво було почути історії про те, як до притулку потрапляли не лише собаки й коти, а й  інші тваринки: лисенятко, сокіл, лелека, єнот і навіть маленьке совенятко. Авжеж працівники звикли і сам заклад пристосований тільки до собак та тварин,але якщо, наприклад,  якесь лисенятко потрапить у біду, працівники разом з Мариною Володимирівною відразу готові дати йому притулок його і допомогти.
Без сумніву, це була не остання наша поїздка до «Спецсервісу».
Даря Романюха
Фото: Поліна Нехайчук







Немає коментарів:

Дописати коментар