пʼятниця, 30 листопада 2018 р.

Знання заради життя

  
Під такою назвою відбувся інформаційний калейдоскоп для молоді села в форматі проекту соціальної дії - соціального простору "Зустріч", присвячений Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом.  

Учасники заходу прослухали повідомлення соціального педагога школи Оксани Івахненко про походження небезпечної хвороби, яка з'явилася наприкінці ХХ століття  та впродовж двох десятиліть набула агресивного характеру й охопила весь світ. Старшокласники переглянули та обговорили відеофільм "Україна і СНІД. Хто кого?"
Підлітки виготовили і презентували інформаційний плакат "Будь здоров!"



Діти закріпили набуті знання під час засідання клубу настільної соціальної гри, використавши гру "Володар кілець". На завершення - взяли участь у анлайн-анкетуванні, щоб перевірити власну обізнаність з питань ВІЛ/СНІДу.
       Скільки б про СНІД не писали і не говорили, проте багато людей вважають, що ця хвороба існує деінде, тільки не поруч нас – не в моєму  селі, не в моїй області, не в моїй країні. Однак, статистика - річ уперта! Маємо наразі страшні цифри: кожен 100-й мешканець України – ВІЛ інфікований. За даними ООН, щороку СНІД – «чума ХХ століття » забирає життя 5 млн. осіб. Зараз на планеті біля 150 млн. інфікованих і це тільки офіційна статистика.
Україна входить в п`ятірку у світі за темпами поширення цієї хвороби.
       На сьоьгоднішній час про ВІЛ/СНІД відомо дуже багато, але ситуація з цим захворюванням змінюється кожного дня. Швидкі темпи поширення ВІЛ/СНІДу в Україні призводять до того, що продовжують помирати молоді люди.            

Немає коментарів:

Дописати коментар