четвер, 24 червня 2021 р.

Відвага. Шляхетність. Мудрість.


Під такими гаслами проходять змагання роїв у Всеукраїнській дитячо-юнацькій військово-патріотичній  грі  "Сокіл" ("Джура"). У червні цього року вихованці рою " Сагайдачний" взяли участь у обласному етапі конурсу "Таборування".

Впродовж трьох днів вони у польових умовах жили, розважалась, а ще проводили різноманітні військово спортивні вишколи та корисні майстер-класи.

У таборуванні взяли участь вихованці рою «Сагайдачний».

За програмою проведення таборування розпочалося із виконання обов’язкового завдання історико-краєзнавчого та соціально значущого напрямків, а саме: джури здійснили рейд місцями козацької слави рідного краю, провели презентацію нового видання книги Миколи Міхновського для мешканців села Дмитрівка та запросили присутніх долучитись до участі у довготривалій благодійній акції «Міхновський – до кожної сільської бібліотеки», ініційованій джурами. Після цього учасники таборування відвідали сільський музей, де під час екскурсії дізнались про місцеві козацькі пам’ятки та героїчне минуле  краю, де буде проводитись таборування.

Основними локаціями під час проведення рейду стали курган «Шведська могила»(Хресток) у селі Пришиб, козацькі поховання на кургані Єристівська могила у селі Єристівка та давні кургани у селі Дмитрівка.


 По завершенню рейду джури прибули на місце таборування поблизу села Кияшки Дмитрівської територіальної громади Кременчуцького району, на мальовничому березі річки Псел. Тут відбулося облаштування наметового містечка нашого рою "Сагайдачний», обстеження, прибирання та благоустрій прилеглої до табору території.

Під час таборування проводили різні виховні заходи. Юні краєзнавці взяли участь у конкурсі на краще знання історії української революції 1917-1921 років, використовуючи тематичну настільну гру, розроблену Українським інститутом національної пам’яті. Відповідали на питання вікторини  з українознавства (української історії, культури, мистецтва, традицій). Теренова гра «Лікарські рослини даної місцевості».

В ході проведення таборування відбувались різноманітні вишколи: джури вправлялись у вдосконаленні навичок стройової підготовки, самозарадності та рятівництва (власної безпеки, надання першої домедичної допомоги), навичок життя у природі (орієнтування на місцевості, топографії, подоланні смуги перешкод), а також фізичної та військово-спортивної підготовки (фізичної культури,  впоряду, стрільби, метання гранати в ціль, самооборони).

Вишкіл з маскування для вихованців рою  провів учитель предмету «Захист України» Станіслав Михайлович Дем’янов.

Для джур медична сестра закладу Віра Володимирівна Шмиголь провела майстер-клас з накладання шини та фіксуючої пов’язки на ушкоджену кінцівку.

Учитель фізвиховання Анатолій Олексійович Соломоненко провів майстер-клас з розведення багаття у польових умовах з дотриманням вимог пожежної безпеки та приготування козацького колешу та юшки на вогнищі. 

Керівник шкільного музею Оксана Юріївна Івахненко познайомила вихованців із вмістом Ознайомлення  із вмістом добового польового набору продуктів (ДПНП-Р), переданого військовослужбовцями Збройних Сил України із зони проведення Операції Об’єднаних Сил через місцевих  волонтерів на знак подяки за надану джурами допомогу.

Завершилось таборування спільним виконанням Державного Гімну України та заключним прибиранням території табору.


Програма таборування

Перший день

1.     Рейд місцями козацької слави.

2.     Презентація нового 2021 року видання книги «Микола Міхновський» .

3.     Відвідання сільського краєзнавчого музею у с. Дмитрівка.

4.     Облаштування наметового містечка.

5.     Вишкіл «Впоряд».

6.     Вишкіл з фізичної підготовки.

 

Другий день

 

1.     Вишкіл з фізичної підготовки.

2.     Вишкільні заняття «Рятівник».

3.     Стрільба з пневматичної зброї.

4.     Метання гранати в ціль.

5.     Військово-спортивні змагання «Подолання смуги перешкод».

6.     Вишкіл «Впоряд».

7.     Вишкіл із самооборони.

8.     Майстер-класи:

-          з надання першої домедичної допомоги

-         з розведення і підтримання багаття

-         з маскування

Третій день

1.     Конкурс знавців історії української революції 1917-1921 рр.

2.     Теренова гра «Лікарські рослини даної місцевості».

3.     Українознавча вікторина.

4.     Вишкіл самозарадності та рятівництва.

5.     Ознайомлення  із вмістом добового польового набору продуктів (ДПНП-Р) ЗСУ.

6.     Вишкіл з орієнтування на місцевості, топографії.

7.      Подолання смуги перешкод.

8.     Заключне прибирання території.

 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар