середа, 7 жовтня 2015 р.

День Миру 21.09.2015





Відлуння Другої світової війни

        З нагоди 72 річниці визволення Полтавщини і форсування Дніпра у с.Келеберді відбулася церемонія перепоховання останків семи невідомих воїнів часів Другої світової війни, які знайдені на острові Москаль акваторії річки Дніпро. У заході взяли участь міський голова Сергій Супрун, заступник міського голови Надія Угнічева.
       Учні 4 класу та вихованці гуртка "Шкільна журналістика" Пришибської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
         У Спасо-Преображенській церкві отець Михайло провів панахиду за загиблими невідомими воїнами. Члени Кременчуцької громадської організації «Вічно живим», вшановуючи загиблих, опустили вінок пам’яті на води Дніпра. Від церкви траурна процесія вирушила до Братської могили, де відбувся мітинг й перепоховання воїнів. 
        На мітингу виступили голова Кременчуцької райдержадміністрації Володимир Ярмола, заступник голови Кременчуцької райради Дмитро Колотієвський, міський голова Сергій Супрун, Келебердянський сільський голова Аліна Віняр, учасник АТО Володимир Кіценко, заступник голови правління Кременчуцької громадської організації «Вічно живим» Костянтин Білаш.
        Міський голова Сергій Супрун, звертаючись до громади, наголосив: «Проходять роки, проте ми завжди з глибокою шаною пам’ятатимемо про мужність та героїзм славних воїнів-переможців у найбільшій і найжахливішій в історії людства війні. День визволення Полтавщини від фашистських загарбників – це важливе свято в історії рідного краю, символічне для багатьох людей і не лише учасників страшних подій Другої світової війни. Ми добре знаємо і пам’ятаємо про подвиг наших визволителів, про вклад у загальну перемогу кожного – чи то воїна на ратному полі, чи трудівника тилу. Для кожного з нас вони є взірцем подвигу, мужності, любові в ім’я життя на землі».


Перепоховали воїнів до Братської могили під салютні постріли на знак глибокої пошани до тих, для кого Дніпро став останньою домівкою.
        Оксана Задворна зачитала із Книги пам’яті села імена воїнів, хто навіки залишився на келебердянській землі.
Хвилиною мовчання вшанували вічну пам'ять загиблих солдат
По закінченню мітингу квіти й вінки лягли до підніжжя Братської могили.






Немає коментарів:

Дописати коментар