пʼятниця, 24 березня 2017 р.

Святкування 100-річчя Української революції



«Хто не знає свого минулого,
 той не вартий майбутнього,
 хто не відає про славу своїх предків,
 той сам не вартий пошани»

М.Рильський
23 березня 2017 року у приміщенні Пришибського ЦКтаД було проведено захід, присвячний 100-річчю  Української революції під назвою "Українська революція. 100 років боротьби".

Ведучі заходу Тетяна Галата та Геннадій Воскобійник і організатор, натхненниця та автор ідеї Оксана Юріївна Івахненко, а також усі учасники, які долучилися до організації та проведення заходу, дали можливість всім присутнім перегорнути найважливіші сторінки історії України, а саме ті, які всисвітлилюють   боротьбу за українську незалежну державу від козацької доби до наших днів.



Організатори дійства використали найрізноманітніші засоби, щоб ця подорож виявилась захоплюючою та корисною: поетичне слово, історичні документи та світлини, театралізацію, фрагменти документальних і художніх фільмів, історичну та сучасну пісню, краєзнавчі матеріали, що висвітлюють участь земляків у боротьбі за незалежність України на різних її етапах (періоду діяльності Української Центральної Ради та Гетьманату Павла Скоропадського, українських січових стрільців та повстанців Холодного Яру, вояків Української повстанської армії та учасників дисидентського руху, а також учасників Революції Гідності та нинішніх протистоянь на Сході України.
Пам'ять загиблих у цій боротьбі вшанували хвилиною мовчання.
На зваершення заходу виступили директор школи Л.В. Полобок та начальник Відділу освіти, культури, спорту та туризму Ю.П. Баштовий.
Всі присутні на згадку отримали сувенірні ручки.

Редколегія "Шкільного вісника"
 з використанням блогу
 "Життя пришибської громади
Фото: П.В. Нехайчук



Немає коментарів:

Дописати коментар