пʼятниця, 10 січня 2020 р.

Безпечному освітньому середовищу - бути!

Про таке явище як булінг в школах не чув хіба лиш ледачий. Про це розповідають ЗМІ, обговорюють педагоги, батьки, діти. Та все ж це небезпечне явище набуває дедалі більш загрозливих масташтабів і потворних форм.
Саме тому робота з протидії булінгу має носити системний характер.
16-20 вересня педагоги та учні долучились до проведення Всеукраїнського тижня протидії булінгу. Вони взяли участь у кампанії ЮНІСЕФ "Викресли булінг!" та провели власну акцію-естафету під такою назвою.
Для учнів школи проводились бесіди, дискусії, години спілкування, інтерактивні вправи, обговорення відеофільмів. Вони розробляли власні проекти подолання булінгу в школі.
Підлітків вразливих категорій "групи ризику" запросили до участі у тренінгу з формування навичок протидії булінгу.

Педагоги також вчились захисту прав людини у освітньому середовищі.
З метою дослідження проблем, пов'язаних із подоланням булінгу в закладі провели соціалогічне опитування "Скажемо булінгу "НІ!", за результатами якого спланували свої подальші дії.
Вже за місяць потому колектив школи  долучився до проведення Всеукраїнської кампанії проти кібербулінгу DOCUDAYS UA, взявши участь у Всеукраїнській ініціативі "Шкільний DOCU/ТИЖДЕНЬ проти булінгу в школах".






Під час проведення DOCUтижня  у школі відбулись надцікаві та не менш важливі заходи з використанням документального кіно з проблеми булінгу. Учні взяли участь у обговоренні побаченого на екрані, вони вчились застосовувати набуті знання на практиці в повсякденному житті.












У результаті проведеної титанічної праці над собою, діти стали по іншому реагувати на факти цькування, активніше звертатись в разі потреби за допомогою, надавати підтримку тим, хто зазнає цькування.

Немає коментарів:

Дописати коментар