середа, 3 лютого 2021 р.

Незламність духу патріотів - основа незалежності держави

 


У січні за ініціативою міністерства у справах ветеранів України та за сприяння  Міністерства освіти та науки України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства культури та інформаційної політики України, Інституту національної пам'яті Українив закладах освіти втілили інформаційно-просвітницький проект "Урок звитяги", спрямований на утвердження ідей  героїки України та звитяг українського народу в відстоюванні незалежності й територіальної цілісності України.

Звитяга – це перемога в бою, героїчний подвиг, досягнення, успіхи, здобуті подоланням труднощів у чому-небудь. Зокрема на уроці для старшокласників йшлося про героїзм захисників Дебальцево. 

Бої за Дебальцівський плацдарм - одна з найбільших військових

операцій на Донбасі. З усіх боків у ній взяли участь тисячі бійців, сотні

одиниць техніки й артилерії.

Найгостріша фаза тривала майже місяць - з 25 січня до 18 лютого 2015

року й включала в себе як масовані артилерійські обстріли, так і перестрілки

на малих відстанях зі стрілецької зброї, вуличні й танкові бої. 

Учні переглянули та обговорили фрагменти документальних фільмів "Дебальцеве", "Битва за Дебальцеве: карта боїв та свідчення учасників"

Зокрема йшлося про те, в чому саме проявився героїзм українських захисників тих історичних подій? Що вплинуло на рішення учасників тих подій?

 Найбільше вразило в тих подіях старшокласників те, що противник в разі успіху міг просунутись далі на Харків, Полтаву, Кременчук... Тому кожен отримав можливість належно оцінити значення для них особисто  знання про борців за незалежність України?”


Немає коментарів:

Дописати коментар